Blogg

Jätteroligt inte jätterörigt

”Jag tycker detta är jätterörigt” säger Per Carlsson (S) i en intervju i BT om det stundade skolvalet i Borås. Vi är motståndare till det skriver han och övriga rödgröna i Grundskolenämnden i en protokollsanteckning när beslutet togs i nämnden.

Vi Liberaler tycker det är självklart att elever/föräldrar kan välja skola. Att socialisterna i Grundskolenämnden och även i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige vill vägra att lämna friheten för elever och föräldrar att välja skola är inte förvånande men tragiskt. De tror att kommunala politiker och tjänstemän vet bättre än föräldrar och elever vad som passar dom bäst.

”Det är naturligtvis socioekonomiskt svaga grupper som inte har lätt att ta vara sina rättigheter” generaliserar Per Carlsson (S) som tror att dessa grupper inte kommer att göra ett eget val.

Vi tror i motsats till Per Carlsson (S) att de individer som han klumpar ihop som ”socioekonomiskt svaga grupper” kan ta till vara sina rättigheter och kan göra rationella val för sig och sina barn.

Valfrihet är en viktig fråga för oss liberaler. Den måste hela tiden försvaras och utvidgas. Vi tror på den enskilde människan och dennes förmåga att växa och göra rationella val.

Att vi nu inför skolval i Borås är inte jätterörigt utan jätteroligt!