Blogg

Sista handen på budgeten

Nu läggs den sista handen på Liberalernas budgetförslag för Borås Stad 2018. Den bästa hittills!

I förrgår hade Liberalerna styrelsemöte och gick igenom det viktigaste. Lite ändringar blir det alltid i sista stund, men på måndag ska den vara klar och presenteras vid ett medlemsmöte. På tisdag eftermiddag är det sedan dags att offentliggöra den på en presskonferens.

Det har varit intensiva veckor, och roliga, för att ta fram en budget. Men det är inte klart med det. Den 22-23 november är det budgetfullmäktige. Mycket ska förberedas.

Men innan fullmäktige har Liberalerna tredagars Landsmöte i Västerås. Då ska vi fastställa vår politik inför valet 2018. Ett förstås mycket viktigt möte. 500 A4-sidor ska gås igenom, diskuteras och beslutas om.

På onsdag den 15 november startar vi med provvalet, i vårt område, inför fastställande av Liberalernas listor till kommun, region och riks. Jag har meddelat nomineringskommittén att jag inte står till förfogande att bli kommunalråd ytterligare en mandatperiod. Jag har då, när mandatperioden gått ut, suttit i kommunstyrelsen i 20 år och har fått förtroendet att vara kommunalråd i 16 år. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen till någon annan. Det har varit fantastiska år där jag har varit med och utvecklat Borås till den stad den är nu. Jag känner både en stolthet och en ödmjukhet när jag ser tillbaka på mina år som Liberalernas företrädare i kommunen.

Däremot tycker jag det fortfarande är roligt med politik och jag vet att jag har mycket kvar att ge. Så politiken kommer jag inte lämna. Vi får se vad som väntar i framtiden. Men någon ny budget kommer jag inte lägga handen på!